Western Sydney Institute of TAFE, Nirimba Campus


Quick Facts:

CLIENT: NSW Public Works
ARCHITECT: Permumal Pedavoli
PROJECT VALUE: $8.4M

  • shutdown and relocation of gas services
  • testing and removal of asbestos soil and hazardous materials
  • use of Reed Switches to ensure air-conditioning is switched off when windows are opened, meaning improved ventilation and lower running costs
  • creation of safer play areas for children
  • new administration offices that provide better facilities for the community and allow for more staff
Project Details:

Lahey was engaged by NSW Public Works to create a stage 4 upgrade of its Nirimba TAFE Campus, as well as develop a new administration building.

The project involved developing new classrooms, lecture and conference rooms, performance areas, administration offices, laboratories, and a new children’s veranda – including new ramps leading to the playground and soft fall flooring.

The project also involved the demolition and construction of existing buildings to create new classrooms and learning spaces. This has enabled the TAFE to expand its offering for both students and teachers, facilitating an increase in lecture and classroom activities.

Lahey Constructions overcame significant obstacles when uncovering undocumented services throughout the project, maintaining a tight program to deliver the facilities on time and budget.

Importantly, we helped the client save time and money by implementing new, innovative construction methodologies when we found that the concrete piers the client had planned on using weren’t suitable due to the high water table within the administration building’s footprint.

We also implemented some smart sustainable features, such as Reed Switches, which switch off air-conditioning when windows are opened.

Nirimba-01Nirimba-03Nirimba-04Nirimba-05Nirimba-06Nirimba-07

Contact

  • Suite 2.08, 55 Miller St, Pyrmont, NSW 2009

  • lahey@lahey.com.au

  • (02) 9509 3333