Moree Police Station


Quick Facts:

CLIENT: NSW Police
ARCHITECT: Caldis Cook Group Architects
PROJECT VALUE: $15.1M

  • basement consisting of 186,600mm diameter piles with ground anchors and shotcrete infill to create a wet wall structure.
  • 1100mm-thick basement slab, poured in two stages, in order to prevent water ingress from the water table in the area.
  • the remaining levels consist of 225mm-400mm post-tensioned decks, designed and constructed by Lahey, and portal steel framing to the roof and plant areas.
Project Details:

The Moree Police Station project involved constructing a two-storey, concrete framed structure with a basement car park, ancillary works and landscaping. The project also included decanting police from the existing station adjacent to the site, and then demolishing the existing buildings and structures.

Moree Police Station is the fifth police station Lahey has constructed using a concrete-framed design. It enables us to perfect the construction of post-tensioning to areas that will later require fall, such as secure cells and wet areas, by successfully offsetting the camber in certain areas.

The original design included contiguous piling to the basement area. However, we were able to propose a more effective system of piling and shotcrete in order to save the client money and better meet the results of geotechnical investigations.

moree-police-station-01moree-police-station-05moree-police-station-04moree-police-station-03moree-police-station-02

Contact

  • Suite 2.08, 55 Miller St, Pyrmont, NSW 2009

  • lahey@lahey.com.au

  • (02) 9509 3333