NT Medical Education Precinct


Quick Facts:

CLIENT: Menzies School of Health Research
ARCHITECT: Hames Sharley
PROJECT VALUE: $16.4M

  • new clinical space
  • conference room
  • tutorial rooms
  • office space for 180 staff
  • contemporary, light-filled, open plan design
Project Details:

The Menzies School of Health Research at Charles Darwin University is a strategic development that embodies quality education.

The facility – located on the main axis between the student residential village and the main campus – was constructed to provide a hub for knowledgeable minds, and a meeting point for all.

The purpose of the new construct is eminent in every aspect of the design, and Lahey Constructions’ strict procurement process enabled us to achieve the design intent within budget. Key design features include the open plan layout, extended ceiling height, a contemporary glazed façade and custom aluminium soffit.

The large, light-filled building encompasses a new clinical space, a conference room, tutorial rooms, sufficient storage, and office space to accommodate 180 staff.

The client has been very satisfied with the outcome of the project, and the new facility has been very well received by the Darwin community.

Throughout the project, Lahey ensured an excellent rapport between all stakeholders, resolved issued promptly, and provided exemplary construction alternatives, which resulted in significant cost savings and very few variations. The project was also very well managed, and there were no safety incidents throughout the project.

Menzies-01Menzies-02Menzies-03Menzies-04Menzies-05Menzies-06Menzies-07

Contact

  • Suite 2.08, 55 Miller St, Pyrmont, NSW 2009

  • lahey@lahey.com.au

  • (02) 9509 3333